MR kompatibilis Servo lélegeztető Pécsen

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2024 márciusában telepíthettünk egy MR kompatibilis Servo-u gépet a Pécsi Egyetem Klinikai Központjának MR vizsgáló helyiségében.

Az MR vizsgálat olyan képalkotó diagnosztikai eljárás, mely a mágneses teret felhasználva készít részletes felvételeket az emberi testről.

A 2019 óta működő MR berendezés mellett eddig nem használtak lélegeztetőgépet, de most lehetőség nyílott a biztonságos lélegeztetésre felnőttek és gyerekek esetén is.

Vannak olyan kritikus állapotban lévő felnőttek és gyermekek, akik már közvetlenül az MR vizsgálat előtt is lélegeztetőgépen vannak. Ez hatalmas problémát jelent; a lélegeztető gépek fémes alkatrészekkel készülnek és az MR-ben a mágneses erőtér miatt ezek nem működnek, így leállhat a légzés. Az MR kompatibilitás lényege, hogy a gépben levő alkatrészeket nem zavarja meg a mágneses erőtér, így a vizsgálat alatt is tudják biztosítani a betegek megfelelő lélegeztetését.

Küldetésünk

A HOGE Kft. orvostechnikai, nagykonyhai és biztonságtechnikai szolgáltatásaival a hazai és nemzetközi piac legmeghatározóbb és talán legkritikusabb szereplőinek nyújt a napi üzletmenetükhöz nélkülözhetetlen megoldásokat.