Modern szálloda, modern konyhatechnológiával

A HOGE Kft. 2001 óta a francia Accor Szállodacsoport magyarországi konyhatechnológiai kivitelezője. 

 

A több mint 10 éves együttműködésük eredménye az Ibis Budapest City, az Ibis Heroes’s Square, a Novotel Székesfehérvár, a Novotel Budapest Centrum, a Novotel Budapest Congress, a Novotel Danube, a Mercure Budapest Korona, a Sofitel Budapest Chain Bridge komplett konyhatechnológiai kivitelezése, továbbá valamennyi hazai Accor szálloda Electrolux nagykonyhai berendezésekkel történő folyamatos modernizálása. Tavaly ősszel újabb mérföldkőhöz érkezett együttműködésük, hiszen a HOGE Kft-t bízták meg a Pozsonyban épülő legújabb Accor szálloda, a négy csillagos, 175 szobás Mercure Bratislava Centrum konyha és bártechnológiájának komplett kivitelezésével.

Szállodaipar teljesen kompatibilis, a regálkocsik egyik berendezésből közvetlenül a másikba tolhatók. Az air-o-steam gőzpárolók talán legérzékenyebb pontja a páratartalom mérésére szolgáló, a Volvo és Mercedes autókból jól ismert Lambda szenzor. Ez – a piacon egyedülálló módon – a kamra oxigénszintjét méri, és ennek alapján azonnal korrigálja a belső páratartalmat. Túl magas páratartalom esetén automatikusan kinyílik a gép tetején található légkieresztő szelep, majd a belső ventilátor segítségével a berendezés kifújja a párás levegőt. Amikor a Lambda szenzor már a megfelelő értéket mutatja, a szelep automatikusan bezár, és folytatódik a levegő keringetése a kamrán belül. Az air-ochill sokkoló berendezés két normál és egy fagyasztási üzemmódot kínál a felhasználónak. Sokkoló berendezéssel lefagyasztott ételek hűtve hónapokig eltárolhatók. Felszolgálás előtt a regálkocsi segítségével ismét a gőzpárolóba helyezhetők, és a gyárilag beállított regeneráló programok segítségével készre süthetők. A regenerálás alacsony hőmérsékleten, kevés gőz időszakos hozzáadásával körülbelül tíz percet vesz igénybe.

Ennek köszönhetően a sokkolás után "felfrissített" étel jelentős súlyveszteség nélkül megőrzi ízét és vitamintartalmát, állaga semmit sem változik. Nagyobb rendezvény esetén jelentős energiát és emberi munkát tud ezzel megspórolni a pozsonyi szálloda. A szállodai fehér mosogatásról egy 2520 tányér/óra kapacitású alagút rendszerű mosogatógép, illetve egy 1440 pohár/óra kapacitású pohár mosogatógép gondoskodik. Az elektromechanikai vezérlések kora lejárt, az Electrolux mosogatógépei fejlett digitális vezérléssel rendelkeznek, melyet egy központi processzor irányít. A mikroprocesszoros vezérlésnek köszönhetően a mosogatási folyamat minden paramétere folyamatosan nyomon követhető, ellenőrizhető és szükség esetén mosogatás közben módosítható. A szálloda alagút rendszerű mosogatógépe speciális energia megtakarítási rendszerrel és gőzkondenzáló egységgel van felszerelve, amely jelentős víz és vegyszer megtakarítást eredményez, továbbá jelentősen csökkenti a mosogatógépből kiáramló levegő hőmérsékletét és páratartalmát. A hűtési feladatokat az Electrolux legmodernebb HD hűtőszekrényei és hűtött munkaasztalai látják el, amelyek 75 mm-es szigeteléssel és belső páratartalom szabályozási funkcióval rendelkeznek. Ezekben a berendezésekben valóban minden rozsdamentes acél, a galvanizált acél és a műanyag teljesen mellőzve van a gyártás során. A konyhában 9 db hűtőkamra került kiépítésre, melyek a konyhai zajszint és a hőtermelés minimalizálása érdekében telepített aggregáttal lettek installálva. Az aggregátok a szálloda félreeső külső falára lettek telepítve. A szállodában külön cukrászkonyha került kialakításra, amelyben 5, 30, illetve 60 literes keverő-dagasztó gépek, 10xGN2/1-es konvekciós sütő, elektromos tűzhely, speciális belső páratartalom szabályozására alkalmas Electrolux HD hűtött munkaasztal, valamint egy hűtőkamra került kiépítésre. Az étel előkészítési feladatokat Electrolux-Dito előkészítő gépekkel végzik. A szálloda bárjában helyet kapott egy 8 fiókos (1/3-2/3 elosztásban) szintén HD hűtött munkaasztal, jéggép, illetve az Electrolux legújabb Green&Clean fantázianévre keresztelt pult alatti mosogatógépe. A berendezésbe az elavult nyomás bojlerek helyett atmoszférikus bojlert építettek. Az öblítési ciklus elindulásakor egy elektromágneses szelep lezárja a bejövő tápvíz útját, így az öblítés csak a bojlerben már előzőleg 85-90°Cra felfűtött vízzel történik. Mivel az öblítés során a bojlerből távozó forró víz helyére nem töltődik automatikusan hideg tápvíz és ezáltal nem keveredik a felfűtött víz a bejövő hideg vízzel, az öblítő víz hőmérséklete az öblítési ciklus utolsó másodperceiben is állandó 85-90°C-os marad. A konyha kivitelezése 3 hetet vett igénybe, a berendezések rendszeres karbantartását és meghibásodás esetén szervizelését az Electrolux pozsonyi szerviz partner cége végzi. A konyha a tavaly őszi nyitás óta problémamentesen működik, a HOGE Kft. és a komplett Electrolux konyhatechnológia ismét jó választásnak bizonyult az Accor számára. A berendezések műszaki színvonala garantálja, hogy a négycsillagos szálloda a gasztronómia területén is tökéletes szolgáltatást tudjon nyújtani vendégeinek. A két cég közötti több mint 10 éve tartó sikeres együttműködés méltó állomása a pozsonyi négycsillagos szálloda konyhatechnológiai kivitelezése, amelyet a felek reményei szerint még sok hasonló fog követni. 

Küldetésünk

A HOGE Kft. orvostechnikai, nagykonyhai és biztonságtechnikai szolgáltatásaival a hazai és nemzetközi piac legmeghatározóbb és talán legkritikusabb szereplőinek nyújt a napi üzletmenetükhöz nélkülözhetetlen megoldásokat.